Süss a gyerekekkel!

Mézeskalács két segítővel (4 és 2 évesek)

1. Végy 1 kiló lisztet, amiből a gyerek minimum 25 dekányival meghinti a pultot és a padlót. 

2. Porszívózd fel a kiömlött lisztet, aztán ne vedd észre, hogy a kicsi megkaparintotta a porszívót és azon ügyködik, hogy kiszedje a teli tartályt. Naná, hogy sikerrel jár.

3. Most már porszívózd fel az egész konyhát és nappalit is. Ha mázlid van, az egyik gyerek lelkesen segít ebben, te addig hozzáadhatod a további hozzávalókat a tésztához.

4. Gyúrd a tésztát ábrándos tekintettel és egy enyhe, de kitartó hiányérzettel a lelkedben. 5 perc után ébredj rá, hogy a mézeskalácsból kihagytad a mézet. Nem gond, ha erre még a sütés előtt jössz rá, mint én.

5. A formázást bízd nyugodtan a kicsikre, ez a rész minidg sikert arat náluk. 

6. Ha sikerült megmentened a nyers tésztából annyit az éhenkórász kuktáktól, hogy legyen értelme megsütni, akkor szúrd ki a formákat, tedd sütőpapírral bélelt tepsire.

7. Kövesd a recept utasításait és égesd oda maximális figyelem mellett is az egész tepsinyi mézeskalácsot. De tényleg szenes legyen ám az alja! A tepsi kivételénél kesztyűn keresztül is égesd meg egy kicsit a kezed, aztán dobd gyorsan úgy a mosogatótálcára az egészet, hogy megnyomd vele a csapot, elárasztva így a szenes aljú, forró sütiket. Csak hogy garantáltan menthetetlen legyen az egész eddigi munkátok. 

És még csak 9 óra. No sebaj, azért jó móka volt, sokat nevettünk.