Emberségből jeles

A fiaink koponya problémái miatt sajnos elég gyakori program nálunk a kétirányú röntgen. A legközelebb a szomszéd település orvosi centrumában (nem kórház) van lehetőség elvégezni a vizsgálatot, ide tud beutalót adni a gyerekorvosunk is. Eddig minden alkalommal példaértékű volt az a segítség és odafigyelés, ahogy lezajlottak a röntgenezések. 

Az a szerencse, hogy külön ablaknál kell leadni a beutalót, nem a központi betegfelvételnél. Minden alkalommal 10 percen belül behívtak, itt tényleg komolyan veszik azt, hogy a gyermekek elsőbbséget élveznek (a sürgősségi és a szemészet már nem tartja be ezt az általuk kiírt szabályt, sajnos ez is tapasztalat). Segítőkészek és találékonyak, hogy hogyan oldjuk meg egy 11 hónapos, hihetetlenül ellenálló baba mozdulatlanul tartását anélkül, hogy csak mi, segítők látszódjunk a felvételeken. Ha sokat kellene várni a távleletezésre, akkor lehetőség van csak a felvételt kikérni CD-n. Nekünk pedig ez bőven elég, mivel az idegsebész professzor a felvétel alapján dönt, nem a röntgenorvosi vélemény alapján. Plusz figyelmesség, hogy a CD-re írásért fizetendő kb. 250 forintot sem fogadták el soha, mondván egy gyerektől nem kérik el.

Lehet így is. Sőt, csak így lehetne művelni az orvosi hivatást, szerintem. És köszönöm, hogy ilyen emberségesek maradtak.