Sportolási tippek gyerek mellé

Eljön a pillanat, amikor az ember lánya a szülés(ek) után belepillant a tükörbe, felméri a terepet: mit kell elfogadnia új formaként, és mi az, amin változtathat. Aztán elkezd gondolkozni, milyen sport is lenne a legmegfelelőbb a gyerkőc(ök) mellett.

Íme a lehetőségek, amik maximálisan igazodnak a szülőként megszerzett új szuperképességekhez.

  1. Jóga: minden szülő, aki aludt már a csemetével, tudja, hogy órákig tartható bármilyen kifacsart póz, ha a cél a gyermek álmának őrzése. Külön szülői ászana a lebegő polip: bár 180x200-as az ágyunk, ami mellé be van tolva a nagyobbik fiunk 90x200-as heverője is, de így is körülbelül 45x160 cm-es saját területtel gazdálkodhatunk esténként, a maradék a két fiú felségterülete. Természetesen nekünk marad az ágy nyikorgó része (ez aszerint vándorol, hogy épp hol fekszünk mi), ami minden légvételre (pláne fordulásra) recseg-ropog. Így nem marad más, mint lehetőleg bőrlégzéssel vagy lebegve átaludni azt a 2 órát, amit gyermekünk biztosít a számunkra. Akár órákkal kitolható az alvásidőnk, ha kellően gyorsan reagálunk a félálomban nyüszögésre (cumi/plüss azonnali visszahelyezése, takaró le/felhúzása, buksisimi, víz/anyatej juttatása), ehhez ajánlott legalább 4 kar, de ideálisabb a 8. Ezek után nincs más dolgunk, mint élvezni az újabb pihentető alvást.
  2. Mélytengeri búvárkodás: az előző pontban jelzett lélegzetvisszatartási csúcsteljesítménnyel bátran belevághatunk a búvárkodásba is. A légzés minimalizálását segíti továbbá a hozzátáplálás bevezetését követő pelenkacsere, valamint a szobatisztaságra szokáskor a bili tisztítása. Bátrabbak akár a gyöngyhalászatba is belevághatnak, remek új karrierlehetőség kisgyerekesek számára.
  3. Teljesítménytúra: 2 gyerekkel elindulni sétálni felér egy kommandós kiképzéssel. Először is tereld egy szobába az érintetteket, cserélj pelust úgy, hogy egyik se szökjön meg. Ezek után a tetszőlegesen kiválasztott gyermeket helyezd el a hordozóeszközben (előtte tuszkold bele a ruháiba), míg a másikra ráadod valahogy a cipőt (rosszabb esetben még kabátot, sálat, kesztyűt, sapkát). Ha a gyerekünk már tud valamilyen járgányon közlekedni, biztos csak ezzel hajlandó elindulni. Így az edzés a továbbiakban a hátunkon elhelyezett kb. 10 kilós súllyal történő üldözésfutás (sprintelés az útkereszteződéseknél). A túra legvégére biztosak lehetünk benne, hogy minden gyerek és járgány a kezünkben/hátunkon/nyakunkban landol. Érdemes kezdőként csak rövidebb távokkal próbálkozni.
  4. Dzsúdó/birkózás: csak annyit mondok, pelenkázás egy fordulásra képes gyerekkel

Amint látjuk, sokféle lehetőségünk van a mozgásra gyerekek mellett is, úgyhogy hajrá mindenkinek! 

Címkék: gyereksarok