5+1 dolog, amit fiús anyaként akkor is megtanulsz, ha nem akarsz

1. Autómárkák. Még nincs 3 éves a nagyobb, de már kívülről fújja az autómárkákat, amit a sétáink alatt figyelt meg. Egészen fiatal kora óta beazonosítja az apja és nagyapja autójával aonos márkákat, akkor is, ha teljesen más típusúak, csak a márka stimmel. Oldalról, az embléma nélkül, elhaladó autókra épp rápillantva is jól mondja. Nem volt mit tennem, nekem is fel kellett zárkóznom, nehogy ne tudjam pontos információkkal ellátni.

2. A szerszámok helyes megnevezése. De nem ám olyan egyszerű dolgok, mint csillagfejű csavarhúzó, nem. Racsnis nemtudoménmi, hidraulikus emelő, megannyi szerszám, aminek nem tudom a pontos nevét (mert nem is érdekel). De ezen a téren sokszor átirányítom a megfelelőbb szakemberhez, az apukájához. 

3. Sam a tűzoltó főcímdala. Nincs mit hozzáfűznöm, másik bejegyzésben már leírtam a véleményem erről a rettenetről.

4. Az állva pisilés elmélete. Mert nem jön ösztönből nekik, meg kell ám tanítani a technikát, különben szimplán csak lepisili a saját cipőjét.

5. A színösszeállítás csak női hóbort. Egy férfit se 3, se 30 évesen nem köti le, hogy a zoknija, alsónadrágja, nadrágja és pólója összhangban legyen. Az, hogy ezekhez még a cipőt és a pólót is esetleg színben harmonikusan válasszák ki, már csak hiú remény.

+1 Elfogadni, hogy a gyereked nem fog elüldögélni 30-40 percig és rajzolni/gyurmázni/festeni/gyöngyöt fűzni. Ellenben rohanhatsz utána, mert lelkesen dönget a háromkerekű járműveivel a legmeredekebb lejtőn is (félelemérzet nélkül), és maximum 2 percig érdekli egy játék a játszótéren, utána keres másikat.

 

 

Címkék: gyereksarok